کد خبر: 179489814
تاریخ انتشار: یکشنبه 06 خرداد 1397
خانه » حواشی » پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي » علامه مصباح: تقویت حوزه های علمیه به برکت انقلاب اسلامی، جای شکرگزاری دارد
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: در گذشته حوزه علمیه نماد عقب‌افتادگی و جهالت معرفی می‌شد و اجازه داده نمی‌شد که استعدادهای طلاب در زمینه‌های گوناگون فرصت بروز و ظهور یابد، تا آثارشان عرضه شود و در دسترس مردم قرار گیرد. اگر حوزه علمیه امروزی با آن حوزه مقایسه شود در می‌یابیم که ظرفیت‌های به وجود آمده در حوزه جای بسی شکرگزاری دارد.

به گزارش چی 24 به نقل از پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي:

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، جمعی از اعضای مجمع عالی حکمت اسلامي به مناسبت برگزاری مراسم بزرگداشت مرحوم آقاعلی مدرس زنوزی، حكيم طهران با رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) دیدار کردند.

علامه مصباح یزدی در این مراسم  اظهار داشت: برگزاري چنين مراسم بزرگداشتي قدمی است در راه پیشرفت علم؛ چرا که هر چه دانشمندان  بيشتر شناسانده شوند و آثارشان در دسترس قرار بگیرد، در واقع به آن علم خدمت شده است؛ از سوی دیگر جای بسی خوشحالی است که حوزه علميه در کنار تدریس و تحقیق، این مسائل را نیز مورد توجه قرار داده و متكفل آن شده است.

وی افزود: همین که امروز حوزه دارای چنین ظرفیتی است، جای شکرگزاری دارد؛ مخصوصاً اگر حوزه امروز، با حوزه قبل از انقلاب مقایسه شود که نماد عقب‌افتادگی و جهالت معرفی می‌شد و اجازه داده نمی‌شد که استعدادهای طلاب فرصت بروز یابد، تا آثارشان عرضه شود و در دسترس مردم قرار گیرد.

آیت‌الله مصباح يزدي خطاب به حاضران گفت: کاری که دوستان انجام داده‌اند، از چند جهت قابل ارزیابی است: جهت اول این که افرادی بدون هیچ الزامی، و صرفاً به خاطر علاقه به علم، و برای ارتقای سطح فکری جامعه، وقتشان را صرف جمع‌آوری آثار چنين انديشمند کرده، و با دقت و تأمل در شکل و محتوا، آنها را نشر داده‌اند؛ اين، کاری ارزنده و قابل تقدیر است؛ از جهت دیگر، موضوع این آثار كه حکمت اسلامی‌است، انتخاب شايسته‌اي است. شاید اهمیت چنين موضوعي براي مردم چندان روشن نباشد، و از همين رو شخصیتی که اين همايش براي بزرگداشت وي برگزار شده، در بین مردم معروف نیست و فقط خواص علما ایشان را می‌شناسند؛ لذا از این زاویه نیز معلوم می‌شود كه این کار تا چه اندازه می‌تواند اهمیت داشته باشد.

وی افزود: از جهت دیگر، تأثيرگذاري این کار در جامعه است؛ زيرا فلسفه و حکمت دارای جایگاه مهمی است؛ هر چند ديدگاه‌های متضادی در باره آن وجود دارد.

اين استاد برجسته فلسفه در ادامه گفت: آنچه گفته شد، در باره ارزش فعلی کار است؛ اما اگر از جهت فاعلی نیز به کار نگریسته شود، معلوم می‌شود کسانی که مخلصانه متکفل چنین کاری شده‌اند، تا چه حد سود برده‌اند.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم خاطر نشان كرد: در فرهنگ اسلامی، ارزش کارها منوط به قصد قربت و اخلاص است. در این زمينه، همه ما باید به یک‌دیگر اخلاص در عمل را توصیه و یادآوری کنیم؛ یعنی بعد از این که کاری را انتخاب کردیم که دارای حسن فعلی بوده و در ميان کارها دارای اهمیت و اولویت بیشتری است، باید به گونه‌ای مشغول به انجام آن کار شویم، که خودمان نیز بهترین استفاده و بهره را از آن ببریم.

وی ادامه داد: اگر کاري با اخلاص انجام شود، هر قدمی‌در راه انجام آن برداشته شود، مشمول رحمت الهی است؛ اما اگر کاری خالصانه برای خدا نبود، هر قدر كه کاري عالی و در نهایت حسن فعلی باشد، اما خودمان در انجام آن خیلی ضرر کرده‌ایم.

آیت‌الله مصباح یزدی خاطر نشان کرد: سعی کنیم در هر فرصتی درباره نیتمان بيانديشيم، و به يك‌ديگر نسبت به اخلاص در عمل توصیه کنیم؛ سعی کنیم کارمان فقط برای خدا باشد، و مطمئن باشیم كه اگر چنین شد، آن کار بهتر و کامل‌تر انجام می‌شود و نگرانی ما کمتر خواهد شد؛ سودش نیز برای جامعه بیشتر خواهد بود، و از همه مهم تر، خودمان بهره والاتری از کار خواهیم برد.

گفتنی است دیدار جمعی از اعضای مجمع عالی حکمت اسلامي به مناسبت برگزاری همايش حكيم طهران براي بزرگداشت مرحوم آقاعلی مدرس زنوزی با علامه مصباح یزدی، یکم اردیبهشت ماه سال‌جاری در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد.

 

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین